Opgelegde werken

Voor de eerste keer zullen de deelnemers een verplicht werk moeten programmeren. De keuze viel op een kort werk, verschillend per afdeling. We lieten twee nieuwe werken schrijven en selecteerden twee andere werken uit reeds bestaande catalogi.

De Nederlandse componist Jan de Haan schreef een splinternieuw openingswerk voor afdeling A, genaamd Triumphal Brass. Het zal beschikbaar zijn vanaf januari 2010 bij www.dehaske.com.

Johan Evenepoel uit België componeerde Bachetto voor afdeling C. Dit openingswerk zal beschikbaar zijn vanaf januari 2010 bij Evenepoel-editions.

Voor afdeling B kozen we Fanfare for a Jubilee van Jan Hadermann, nu beschikbaar via www.dehaske.com. Band van afdeling D zullen een uitvoering van Curtain Call (Pete Meechan) moeten brengen. Dit werk is verkrijgbaar via www.bandpress.be.