VOBK-Jury

De VOBK-jury zal – als vanouds, mogen we ondertussen zeggen – voorgezeten worden door Jan Van der Roost. Zijn team zal bestaan uit Robert Childs (UK), Jan de Haan (NL) en Yves Segers (B).

Jan Van der Roost is een Belg, maar een meer internationale vorm kan een carrière maar moeilijk aannemen. Jan doceert, jureert en componeert voor vocale en instrumentale ensembles in binnen- en buitenland op verschillende continenten. Het VOBK-organisatiecomité is zeer verheugd in 2010 opnieuw op zijn expertise beroep te kunnen doen.

Robert Childs is een voorname figuur in de brassbandwereld. Hij werkt al meer dan dertig jaar op het hoogste niveau als solist, bandmaster en dirigent. Hij is sinds 2000 eerste dirigent en muziekdirecteur van Cory Band uit Wales. Zijn successen als dirigent van Cory Band zijn u ongetwijfeld bekend. Daarnaast is Robert Childs directeur van het onderdeel brassbandstudies aan het Royal Welsh College of Music, muziekdirecteur van de Nationale Jeugdbrassband van Wales en zaakvoerder van ‘Performing Arts Education’, een consultancybedrijf rond muziekeducatie.

Jan de Haan is een Friese componist en voormalig muziekuitgever. Hij componeerde voor het VOBK 2010 het opgelegde werk voor Afdeling A.

Yves Segers was sinds mei 2001 als fluitist verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Sinds maart 2008 is Yves dirigent van de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen.