VOBK 2010: Galaconcert op vrijdag

update: programma werd toegevoegd

Affiche van het galaconcertHet VOBK-weekend in 2010 zal worden ingeluid op vrijdagavond door twee gerenommeerde Belgische orkesten: het koperensemble van het Koninklijk Harmonieorkest van de Belgische Gidsen (o.l.v. Yves Segers) en Brassband Willebroek (o.l.v. Frans Violet).

Daarnaast zetten we rijzende Belgische euphoniumster Glenn Van Looy op de affiche. In 2008 won hij het British Open Solo Championship en was hij runner-up op de solistenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours. Begin 2009 won Glenn de titel 35th Ern Keller Memorial International Soloist of the Year in Australië.

Daar boven op kan u die avond ook nog genieten van het jonge maar veelbelovende kwartet Exit_Brass!

Koperblaasmuziek uit de bovenste schuif

Het koperensemble van de Gidsen zet tijdens dit concertdeel François Glorieux in de kijker. Het trompetterskorps van de Gidsen opent dit concert, waarna drie werken van de hand van François Glorieux de revue passeren: ‘November’ (trombonesolo: Tom Verschoore), ‘Fantasy’ (euphoniumsolo Glenn Van Looy) en de suite ‘Praha’. Jan Segers is als componist vertegenwoordigd met ‘Music for a solemn occasion’.

Tijdens het tweede concertdeel kiest Brassband Willebroek voor werken van componisten als Torstein Agaard-Nilsen, Kenneth Hesketh, Percy Fletcher en Peter Meechan. Glenn Van Looy speelt met Brassband Willebroek ‘Walking on music’ (van Roger Derongé) en ‘Flight to Sparta’ uit ‘Three Stories-Three Worlds’ (van Peter Meechan).

Tickets

Bestel nu tickets voor 15 euro per stuk (12 euro -26j en + 55j).