Vlaams Open Brassbandkampioenschap 2012

Datum en tijdschema

Stadsschouwburg MechelenWanneer

14-15 april 2012
Zaterdag: afdeling B (namiddag) en A (avond)
Zondag: afdeling D en C (overdag)

Waar

Stadsschouwburg – Mechelen (google maps)

Afdelingen, prijzen en programma

Afdeling A is de hoogste afdeling. Aan elke winnaar, tweede en derde van elke afdeling worden aanzienlijke prijzen uitgereikt door een internationaal en kundig juryteam.

Meedoen aan het kampioenschap kost € 200 (toegang muzikanten tot de afdeling waarin zij meedoen is inbegrepen). Heel wat bands namen al contact met de organisatie in verband met deelname aan uitgave 4 in 2012, maar inschrijvingen zijn nog steeds zeer welkom op office@vobk.org – zeker en vast ook voor de lagere afdelingen.

Elke band brengt een muzikaal programma van 30 minuten dat bestaat uit:

  1. een kort opgelegd werk, verschillend voor elke afdeling
  2. een wedstrijdwerk naar keuze, op het niveau van de afdeling waarin de brassband wenst deel te nemen
  3. een aanvullend programma

Geschiedenis – achtergrond

Het kampioenschap wordt voor de vierde keer door Brassband Hombeek georganiseerd onder leiding van voorzitter Michel Leveugle (vorige wedstrijden waren in 2005, 2008 en 2010).

Het aantal deelnemende bands nam toe elke keer het kampioenschap werd georganiseerd, van bijna 20 in 2005 tot 24 in 2010. Natuurlijk namen alle grote Belgische namen al deel (Willebroek, Buizingen, Festival Brassband, Noord-Limburgse Brassband), maar ook verschillende buitenlandse bands uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, UK en Zwitserland vonden al de weg naar Mechelen.

Bij de organisatie van het kampioenschap werkt Brassband Hombeek nauw samen met de stad Mechelen, waardoor de logistieke kant op wieltjes kan verlopen.

De wedstrijd staat bekend om zijn professionele organisatie en zeer aangename sfeer.

Het VOBK ziet graag nieuwe muziek voor brassband verschijnen tijdens de wedstrijd. In 2010 werden twee van de vier opgelegde werken speciaal voor het VOBK geschreven en in afdeling A kregen we de première van twee splinternieuwe wedstrijdwerken: ‘Earthrise’ (Nigel Clarke) en ‘Chorale Tangents’ (Kenneth Downie).

Vragen en informatie

ga naar de contactpagina