VOBK 2014: de muziek

Elke band brengt een programma dat niet langer duurt dan dertig minuten. Het moet ten minste bestaan uit een kort opgelegd werk en een wedstrijdwerk van eigen keuze. De opgelegde werken zijn Universal message (Leslie Condon), Phoenix (Peter Graham), Banks of Doon (traditional arr. Luc Vertommen) en The King of Love my Shepherd is (transcr. Mike Kilmartin).

Deze opgelegde werken zijn eerder korte introducties. De deelnemers beschikken over veel extra tijd om hun sterke punten in de verf te zetten met een vrij te kiezen aanvullend programma.

Een greepje uit de programma-inzendingen: Symphony in two movements (Edward Gregson), Tristan Encounters (Martin Ellerby), Music of the Spheres (Philip Sparke), Vivat! (Tom Davoren), From ancient times (Jan Van der Roost), English heritage (George Lloyd), Shine as the light (Peter Graham), Labour and love (Percy Fletcher), A London Overture (Philip Sparke)…

Het VOBK-publiek krijgt ook een première voorgeschoteld. Derek Bourgeois schreef Ad Astra speciaal voor Brassband Heist en hun dirigent Bert Van Thienen. Het werk krijgt zijn wedstrijdpremière tijdens het VOBK 2014.