VOBK 2014: deelnemers en timing

Het kampioenschap gaat van start op zaterdagnamiddag om 14.00 u met de B-afdeling. Titelverdediger Brassband Bacchus kruist er de degens met Brassband Scaldis en de Duitsers van Cologne Concert Brass en Youth Brass Band NRW en de Nederlanders van Excelsior Kloetinge.

De A-afdeling, de hoogste, start om 18.00 u. De Duitse deelnemer in deze afdeling 3BA Concert Band zal stevige concurrentie krijgen van de Belgen: Brassband BuizingenBrassband HeistBrassband LeielandFestival Brassband en de Noord-Limburgse Brassband. We zijn zeer benieuwd.

Zondagmorgen vangt de wedstrijd al vroeg aan: vanaf 10.30 u kunt u luisteren naar de bands van afdeling D: uit België zijn er titelverdediger Brassband St. Cecilia LeestBrassband Lembeek en United Brass. Uit Frankrijk neemt Brass Band de Roncq deel en uit het verre Beetgumermolen in Friesland komt Brassband Looft den Heer afgereisd naar Mechelen.

Op zondagnamiddag, 14.30 u, klinken de eerste noten van de deelnemers in afdeling C. Drie deelnemers tekenen present voor deze categorie. Uit België: De Grensbewoners Smeermaas en Brassband Euterpe. Zij worden het vuur aan de schenen gelegd door Brassband Atout Vent uit Frankrijk.