Boodschap van de Burgemeester van de Stad Mechelen

Beste muzikanten,

het Vlaams Open Brassband Kampioenschap is een wedstrijd waar we in Mechelen steeds naar uitkijken. We kunnen terugblikken op vijf fantastische edities. Ze roepen mooie herinneringen op bij alle deelnemers en hun toehoorders.

Het is dan ook de grote wens van Brassband Hombeek en de Stad Mechelen als organisatoren om ook dit jaar minstens een even succesvolle editie te organiseren. Met het enthousiasme en de professionele aanpak die alle betrokkenen kenmerken, zal dat zeker lukken.

Maar dan mogen de deelnemende bands zich niet laten bang maken door terreur. Dat hoeft ook niet. De recente aanslagen maken van Brussel geen onveiliger stad dan andere steden in Europa of het Westen. Soortgelijke, geïsoleerde aanslagen overkwamen de VS in verschillende steden, Parijs, Londen, Madrid… Brussel afschilderen als een onveilige stad is een karikatuur, strijdig met de realiteit van elke dag. Wij vertrouwen er dus op dat alle bands zullen deelnemen aan het kampioenschap. Zo maken wij samen een vuist tegen terreur! Dus graag tot binnenkort in Mechelen!

Bart Somers
Burgemeester van Mechelen