VOBK 2020 Juryleden bekend: Jan de Haan, Karl Ole Midtbø en Blaise Héritier

Op 18 en 19 april 2020 is de Mechelse stadsschouwburg opnieuw het decor voor het tweejaarlijkse Vlaams Open Brassband Kampioenschap.

De organisatie is verheugd opnieuw te kunnen rekenen op Jan de Haan als voorzitter van de jury.

Jan de Haan (NL) voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot het dirigeren. Op zeventienjarige leeftijd was hij al dirigent van verschillende blaasorkesten. Hij studeerde muziekpedagogie, trombone en piano in Leeuwarden en behaalde bij Henk van Lijnschooten aan het Conservatorium van Utrecht zijn einddiploma directie. Hij dirigeerde onder meer Soli Brass, Tokyo Kosei Wind Orchestra, Desford Colliery Band, Brickhouse & Rastrick brass band, alle vier de Nederlandse militaire harmonieorkesten en het Frysk orkest.

Jan de Haan is internationaal een zeer actief jurylid.

Als tweede jurylid zijn we blij voor de eerste keer beroep te kunnen doen op de Noor Karl Ole Midtbø.

Karl Ole Midtbø (NO)woont in Os, 30 km zuidelijk van Bergen. Hij studeerde trompet aan de Grieg Academy in Bergen en ook in Engeland.

Hij was trompettist in de army band van Bergen, daarna dirigent van de army bands van Trondheim en Bergen. Sinds 2014 is Karl Ole secretaris-generaal van het Norges Musikkorps Forbund (NMF), de Noorse bandfederatie.

Karl Ole dirigeerde vele van de toonaangevende Noorse bands, zowel brassband als harmonieorkesten en was jurylid op verschillende nationale en internationale kampioenschappen, waaronder het Europees Brassband Kampioenschap en het Wereld Muziek Concours.

Ook Blaise Héritier is opnieuw van de partij.

Blaise Héritier (CH) studeerde directie aan het Conservatorium van Lausanne; hij behaalde een diploma voor brassband- en harmoniedirectie alsook een hoger diploma orkestratie.

Hij is dirigent van het Ensemble de Cuivres Jurassien en van het Blasorchester Siebnen, beide actief in de hoogste afdeling. Daarnaast is hij stichter en dirigent van het Chœur symphonique EVOCA.

Hij bedacht en creëerde meerdere spektakels waar hij muziek verenigde met andere kunstvormen en is een zeer actief jurylid in Zwitserland maar ook internationaal.